Home
Kadotips voor vrouwen
0 - 1 jaar
1 - 5 jaar
5 - 10 jaar
10 - 18 jaar
18 - 25 jaar
25 - 35 jaar
35 - 55 jaar
55 - .. jaar
Kadotips voor mannen
0 - 1 jaar
1 - 5 jaar
5 - 10 jaar
10 - 18 jaar
18 - 25 jaar
25 - 35 jaar
35 - 55 jaar
55 - .. jaar

Specials
Gadget Corner
Poker Room
Geboorte
Romantiek
Cadeaubonnen
Weekendje weg
Aktief! kado
Puzzels
Tijdloze spellen
Feestdagen
Moederdag
Vaderdag
Kadotips voor vrouwen
0 - 15 euro
15 - 25 euro
25 - 50 euro
50 - 100 euro
> 100 euro
Kadotips voor mannen
0 - 15 euro
15 - 25 euro
25 - 50 euro
50 - 100 euro
> 100 euro
Overig
Veilig online winkelen


Tips voor veilig online winkelen.

Indien u een bepaald product wilt kopen op het internet, dan komt u er al gauw achter dat u een ruime keus heeft van webwinkels die dit bepaalde product verkopen. Elke winkel heeft zijn eigen prijs, voorwaarden, “etalage” en betaalmogelijkheden en het is vaak lastig om hierin een keuze te maken. Buiten deze gegevens is het uiteraard belangrijk om veilig te winkelen. De meeste webwinkels zijn vertrouwd, maar helaas niet allemaal.

Hieronder staan een paar tips en aandachtspunten die u kunt gebruiken bij de keuze van webwinkel voor uw online aankopen.

Prijzen
Het aanbieden van producten via internet is meestal goedkoper dan via een gewone winkel bij u in de stad. Er is geen duur winkelpand en de voorraden zijn ook minder groot. De verkoopprijzen zijn daarom ook vaak lager in een webwinkel. Echter als het een prijs is die écht te mooi is om waar te zijn, dan is dit wellicht wel zo en moet u extra voorzichtig zijn. Een spelcomputer bijvoorbeeld heeft vaak een vaste verkoopprijs en een prijs die vele malen lager is, kan wel eens duiden op een illegale of legale export. De spelletjes die u in Nederland koopt kunnen dan wel eens niet werken, omdat hier vaak een regio-code op zit.

Verzendkosten
In de meeste gevallen is er sprake van verzendkosten en dit kan wel eens een behoorlijk percentage van uw aankoopbedrag zijn. Een product met een verkoopprijs van 5 euro waarvoor 3 euro verzendkosten moet worden betaald, is wellicht goedkoper bij u in de stad te halen. Het kan dus verstandig zijn om meerdere aankopen te bundelen, in plaats van afzonderlijke aankopen. Vaak zijn de verzendkosten gratis bij besteding vanaf een bepaald bedrag en dan is dit laatste zeker een aanrader.

Webwinkel controle
De grote reguliere winkels hebben vaak een webwinkel en zodra u deze namen herkent bent u geneigd om deze onmiddellijk als veilig en betrouwbaar aan te merken. De onbekende winkels (maar op het internet wellicht wel bekend) zijn vaak net zo (on)veilig en (on)betrouwbaar. Er zijn in beide gevallen een aantal zaken waar u op moet letten:

 • Webwinkels zijn vaak aangesloten bij een vereniging, zoals thuiswinkel. U kunt bij deze vereniging controleren of uw gekozen webwinkel voorkomt in hun lijst.

 • Vergelijk de websitenaam met de url. Indien u winkelt bij bedrijf A verwacht u niet dat er in de url bedrijf B staat, of een ip-nummer. Banken hebben hier ook regelmatig last van en dit wordt ook vaak gebruikt onder de naam phishing. Ze doen zich dan voor als bekend bedrijf en gaan er met uw gegevens vandoor.

 • Kijk of er een telefoonnummer op de site staat waar u naartoe kunt bellen met eventuele vragen.

 • Kijk of u de contactgegevens (vestigings- of bezoekersadres) op de site kunt vinden. Indien noodzakelijk kunt u ter bevestiging de telefoongids of goudengids raadplegen.

 • Zoek in de zoekmachines op de naam van uw webwinkel. Negatieve zaken over een webwinkel zijn gauw gevonden.
 • Betalen
  Met de groei van de webwinkels is ook het online betalen steeds veiliger en makkelijker geworden. Bekijk goed de mogelijkheden. De reguliere betaalwijzen zijn:

 • via Creditcard

 • Ideal

 • Paypal

 • via Acceptgiro

 • Onder rembours

 • Vooraf via bank
 • Er zijn vast nog meer veilige betaalmethoden en indien de methode niet voorkomt in bovenstaande lijst hoeft dit niet per definitie te betekenen dat het onveilig zou zijn. Het is verstandig om de achtergrond van de methode te kennen. Een zoekactie op de bekende zoekmachines kan u veel informatie geven.

  Voorwaarden
  Misschien voorspelbaar, maar lees goed de voorwaarden. 80% is standaard en het gaat slechts om die 20% die afwijkt. Kijk goed naar:

 • de acties die u moet ondernemen indien u het product retour wilt sturen en wat de kosten ervan zijn (bij schade).

 • Wat de leveringstermijnen zijn.

 • Tekst als: Indien het type niet meer leverbaar is, dan wordt een soortgelijk product verzonden.


 • Gezond verstand
  Aanvullend op de bovenstaande tips is het gebruik van het gezonde verstand en intuitie uiteraard het belangrijkste.

  Toppers

  Onze android-app!
  Dagaanbiedingen
  Erotiek/Romantiek

  Online winkels
  Bestthings.nl
  Speelgoedpostorder.nl
  BuyYourWine.nl
  Hoerakadootjes.nl
  Valentijngifts.nl
  123tijdschriften.nl
  YourSurprise.com
  TrafficControl.nl
  Christineleduc.nl
  Abokado.nl

  Links | contact | disclaimer cookies